P067- T7 Apartment Renovation

Exploring the Essence of a T7 Apartment: Transformation in the Heart of Setúbal

Situated on the outskirts of the center of Setúbal, in one of the most emblematic urban areas of the city, emerges an inspiring T7 apartment, designed to accommodate a young and contemporary family as their permanent residence.

This renovation project had as its starting point an apartment from the 70s, characterized by narrow spaces and insufficient lighting, where materials such as tiles and dark wood predominated. The challenge was clear: transform this space into a fresh environment, flooded with natural light and highly functional.

The original apartment had several features that required special attention, including a long, gloomy hallway, decorative tiles of dubious quality in several areas, and antiquated kitchens and bathrooms. The solution involved the careful choice of wooden floors, which became the unifying element in the common areas, providing a continuous and harmonious flow.

Custom carpentry was expertly incorporated into each space, organizing the different zones in a cohesive and functional way. However, it was decided to preserve the carpentry of the office space, due to its unique character and connection with the pre-existing history of the location.

The intervention culminated in the creation of a stunning environment: spacious, bathed in daylight, with strategic touches of color and the natural warmth of wood. This renovation not only balanced the elements present, but also revealed a space that captivates with its intelligent design and attention to detail, providing a unique contemporary living experience in the heart of Setúbal.

  • Project P067- T7 Apartment Renovation
  • Location Setúbal
  • Client Private
  • Year 2022
  • Phase Execution Project
  • Gross Area  220 m2
  • Coordination Emanuel Romão
  • Collaboration  Daniela Atanásio; Carolina Calmão; Alessandro Villas Boas
  • Engeeners -
  • Renders internal